Aanleg van opritten in gepolierde beton

Betonnen opritten zijn aan een sterke opmars bezig op de particuliere markt. Betonvloeren hebben een enorm potentieel. Mede dankzij onze vele schitterende referenties  en onze jarenlange ervaring in het aanleggen van polybeton opritten, mag u hiervan overtuigd zijn. Opritten in gepolierde beton hebben bovendien enkele mooie voordelen ten opzichte van een gewone betonvloer.

oprit in gepolierde beton

Voordelen van een oprit in beton, met name een polybeton oprit:

 • Naargelang uw persoonlijk smaak kunt u kiezen uit een waaier aan kleuren. Niet elke betonvloer hoeft muisgrijs te zijn.
 • De levensduur van gepolierde beton is veel hoger dan een gewone betonvloer doordat het polieren van een vloer deze veel minder poreus maakt.
 • Een gepolierde oprit is zeer makkelijk in onderhoud.
 • Kiest u voor een oprit met een minimum aan voegen, dan is er weining kans op mos- of groenafzetting.
 • Tegelmotieven naar keuze, ook combinaties mogelijk. Na het uitdrogen van  uw oprit kunnen we de vloerplaat immers in elke gewenste tegelvorm zagen.
 • Een betonnen oprit kan vrijwel overal  geplaatst worden. We doen voor u de nodige voorbereidingen om u een perfect vlakke betonvloer te garanderen. Ook het afbraakwerk van uw vorige oprit nemen we indien gewenst voor onze rekening. Inclusief afvoer van de te recycleren materialen.

Plaatsingsmogelijkheden:

 • Eén geheel: Steeds vaker wordt een polybeton oprit in één ruk doorgetrokken naar het terras en de garagevloer.
 • Niveauverschillen en trappen: Door gebruik te maken van het juiste materiaal kunt u zeer mooi en duurzaam niveauverschillen en trappen verkrijgen met gepolierde beton.  Een gepolierde trap als overgang van uw oprit naar uw voordeur behoort tot de mogelijkheden. Ons advies: kies voor permanente bekisting met cortenstaal, inox of galvanisé.
 • Putdeksels: gietijzeren, aluminium of (beton) geïntegreerde deksels worden naadloos ingewerkt in uw oprit of garagevloer.

Wilt u uw oprit aanleggen in beton?

Houdt u van de natuurlijke  en industriële look van beton? Een oprit in beton kan bijna in elke residentiële omgeving. Van sober modern en rechtlijnig tot landelijk en speels. Contacteer ons voor een offerte voor de aanleg van een oprit in beton inclusief begeleidend advies over hoe we uw oprit het beste aanpakken.

Onderhoud en reiniging

oprit in polybeton

Voeden en beschermen

 • Het reinigen van uw vloer gaat heel makkelijk met een zachte bezem, of door gewoon te poetsen met water. Vermijd de hogedrukreiniger.
 • Voedt uw oprit met een natuurzeep met lijnolie (vb. Carolin). De olie zorgt voor de dichting van de microporiën waardoor de glans verzekerd blijft.
 • Veeg afgevallen bladeren regelmatig van uw oprit. De bladeren bevatten bepaalde zuren waardoor er vlekken kunnen komen op uw gepolierde betonvloer.
 • Bij werkzaamheden aan uw woning dekt u uw gepolierde betonvloer steeds tijdelijk af. Let wel op: U mag uw betonvloer echter nooit langdurig afdekken en zeker niet als er vocht onder de afdekking zit! Dit resulteert in onherstelbare salpeterafzetting! Bovendien moet de betonvloer volledig uitgehard zijn (+ 1 maand) alvorens u deze mag afdekken.

Laat op betonnen oprit voldoende uitharden!
Hoe trots u ook bent op uw nieuwe betonnen oprit, gun hem de nodige tijd om zijn ware pracht te laten onthullen! Na het polieren van een betonnen oprit, wordt immers een curing compound aangebracht.  Dit zorgt voor een vertraging van het uithardingsproces en voorkomt zo te snel inkrimpen/uitdrogen met scheuren tot gevolg. Laat de resten van deze curing lang genoeg op de oprit! Dit is immers een deel van de te volgen aanlegprocedure voor een kwalitatieve betonvloer.

Voorkom schade aan uw betonnen oprit

 • Gebruik nooit javel. Het gebruik van javel op een gepolierde betonvloer zorgt voor permanente schade. Deze schade is niet meer herstelbaar.
 • Gebruik nooit dooizout bij vriesweer of sneeuw.

Wat kost een oprit in polybeton?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte op maat voor uw oprit. Zodoende krijgt u een perfect overzicht over de kostprijs van de aanleg van een oprit in beton. Bovendien bezorgen wij u op eenvoudige vraag ook een lijst met referentieadressen uit uw buurt.

oprit in beton

Is een betonvloer iets voor uw oprit? Heeft u vragen over de kostprijs of mogelijkheden van beton?

Gratis offerte op maat
© BCI-Floors te Putte    info@bci-floors.be   -   Privacybeleid    -   Alle rechten voorbehouden